Jesteśmy polską firmą rodzinną, posiadającą ponad 25-letnie doświadczenie w branży jajczarskiej.
Zaczątkiem naszej działalności było powstanie w końcu lat 80-tych Fermy Niosek Prawda, która na przestrzeni lat stała się jednym z największych producentów jaj konsumpcyjnych w Polsce. Najwyższa jakość jaj jest efektem kontrolowania wszystkich etapów produkcji począwszy od odchowu piskląt, mieszalni pasz. Każdego dnia dostarczamy ok milion świeżych jaj do Sieci Dyskontów i Marketów na terenie całej Polski.
Kolejnym krokiem w rozwoju naszej firmy było pobudowanie kompleksowo wyposażonego zakładu przetwórstwa jaj OVOVITA.
W powstałej w 2006 roku fabryce, przy wykorzystaniu nowoczesnego parku maszynowego kilka milionów jaj dziennie przerabianych jest na płynne, suszone oraz gotowane produkty jajeczne. Część jaj przetwarzanych w naszym zakładzie produkowana jest we własnych fermach, co wyróżnia nas na tle konkurencji. Odbiorcami przetworów jajecznych są hurtownie, cukiernie, producenci makaronów, majonezów, firmy z sektora Ho-Re-Ca, koncerny spożywcze, zarówno w kraju jak i poza jego granicami.
Zmieniamy się razem z otaczającym nas światem i preferencjami Konsumentów. Coraz to większe zapotrzebowanie na jaja z chowu alternatywnego było impulsem do rozpoczęcia nowych inwestycji. Na malowniczych terenach Mazowsza powstaje ferma z produkcją najwyższej jakości jaj ściółkowych oraz z wolnego wybiegu przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych oraz dobrostanu zwierząt. Dbamy też o środowisko naturalne – część energii jaką zużywamy pochodzi ze słońca. Dążymy do tego aby w niedługiej przyszłości być w 100% samowystarczalni energetycznie.