PŁYNNE PRZETWORY JAJECZNE

OFERTA

płynne przetwory jajeczne dla przemysłu Łódź


Płynne przetwory jajeczne

Masa jajowa to idealne rozwiązanie w przetwórstwie spożywczym; piekarnictwie, cukiernictwie, ciastkarstwie, produkcji majonezów, makaronów czy wyrobów garmażeryjnych. Zapewnia wygodę i bezpieczeństwo stosowania dzięki procesom filtrowania, homogenizacji i pasteryzacji.

Oferta OVOVITA dotycząca płynnych przetworów jajecznych obejmuje następujące produkty:

Płynne jaja wybita treść jaj kurzych, wysoka jakość dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowana w linii FULL ASEPTIC);
Płynne żółtko (żółtko separowane z wybitej treści jaj kurzych, wysoka jakoś dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowania w linii FULL ASEPTIC);
Płynne białko (białko separowane z wybitej treści jaj kurzych, wysoka jakość dzięki aseptycznej technologii ULTRAPASTERYZACJI (UHP) i pakowania w linii FULL ASEPTIC);
Płynne mieszanki jajeczne (mieszaniny żółtka i białka w różnych proporcjach, wytwarzane w oparciu o indywidualne receptury Odbiorców, uwzględniające dodatki takie jak sól, cukier lub inne);
Płynne jaja w SPRAYU- do glazurowania pieczywa cukierniczego (100% wybita treść jaj kurzych, pasteryzowana, homogenizowana, bez barwników, konserwantów i innych dodatków, pakowana pod ciśnieniem).