SUSZONE PRZETWORY JAJECZNE

OFERTA

producent suszonych przetworów jajecznych


Suszone przetwory jajeczne

Proszek jajeczny jest bardzo dobrym rozwiązaniem w przetwórstwie spożywczym: cukiernictwie i piekarnictwie, ale znajduje także szerokie zastosowanie w innych gałęziach przemysłu. W odróżnieniu od produktów płynnych, nie wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych i posiada znacznie dłuższy termin przydatności.

Oferta OVOITA dotycząca suszonych przetworów jajecznych obejmuje następujące produkty:

Proszek z całych jaj (pasteryzowana w technologii UHP, suszona rozpyłowo treść jaj kurzych);
Proszek z żółtka jaj, również termostabilny (pasteryzowane w technologii UHP, suszone rozpyłowo żółtko jaj kurzych);
Proszki z białka jaj (albumina standard, albuminy pieniste i żelujące).
Suszone mieszanki jajeczne (mieszaniny żółtka i białka w różnych proporcjach, wytwarzane w oparciu o indywidualne receptury Odbiorców, uwzględniające dodatki takie jak sól, cukier lub inne).